Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η καθημερινή "βεντέτα" και η ανταλλαγή πεζοδρομιακών εκφράσεων μεταξύ Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου, δίνει μιά πρόγευση της προδιαγεγραμμένης τροχιάς που ακολουθεί η προανακριτική επιτροπή γιά την λίστα Λαγκάρντ.
Οι διαμορφωτές του κοινού πολιτικού αισθήματος από το MEGA, χαρακτήρισαν το έργο της Επιτροπής, ο μεν πολύς κ. Γιάννης Πρετεντέρης, ως "επιθεώρηση", "ευτελισμένη διαδικασία" και "εφαλτήριο υστερίας", ο δε κ. Παύλος Τσίμας, ως "ξεφτύλα", επισημαίνοντας ότι ούτε οι προηγούμενες επιτροπές της Βουλής έδωσαν αποτελέσματα.
Όλα αναδίδουν οσμή συγκάλυψης εν όψει των καταθέσεων Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου.
Οι παλαιότεροι θυμούνται την εκπληκτική αγόρευση του τότε εισαγγελέα της κάθαρσης (κάπως αλλοιώς τον είχε χαρακτηρίσει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ του Βουδούρη), κ. Κωνσταντόπουλου στο ειδικό δικαστήριο γιά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος βέβαια ούτε καν καταδέχτηκε να παραστεί στο δικαστήριο. Καταπέλτης ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος γιά τα αδικήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά η πρότασή του υπήρξε απαλλακτική λόγω αμφιβολιών. Δεν είχε πειστεί γιά την ενοχή του Ανδρέα.
Σήμερα η Κύπρος ταλανίζεται από παρόμοιο σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος της λίστας Λαγκάρντ, αλλά η πολιτική ηγεσία ανέθεσε την υπόθεση σε τριμελή επιτροπή δικαστικών και όχι σε βουλευτές, διότι, ως γνωστόν, "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", όπως λέει και ο λαός.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τι είδους δημοσιογραφία, αλήθεια, ασκείται στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, όταν ο ένας δημοσιογράφος ή μία δημοσιογράφος δηλώνει ή αφήνει να εννοηθεί ότι ανήκει σε ένα κόμμα και ένας άλλος, σε άλλο κόμμα; Παρουσιάζονται από τα τηλεοπτικά"παράθυρα" και ψευτοαρπάζονται, γιά να εξάψουν τα πολικά πάθη των τηλεθεατών και να αυξήσουν έτσι την τηλεθέαση των καναλιών τους, ενώ ο κεντρικός παρουσιαστής, συνήθως μεγαλοδημοσιογράφος, προσποιείται τον αντικειμενικό ρυθμιστή του δήθεν καυγά.
Ποιός δίνει το δικαίωμα σ' αυτούς τους δημοσιογράφους άλλης μισθολογικής μεταχείρισης να γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τόσο την δημοσιογραφική δεοντολογία περί αντικειμενικότητας και νηφαλιότητας κατά την προβολή των ειδήσεων, όσο και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, στην οποία επαίρονται ότι είναι μέλη, και να στήνουν τηλεοπτικούς δήθεν καυγάδες, που αποτελούν την χειρίστη μορφή της παραπληροφόρησης αν όχι και του κιτρινισμού;
Με την τακτική αυτή, δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό μετείκασμα αντιαισθητικό, παραπλανητικό και προσβλητικό της νοημοσύνης του κοινού τηλεθεατή, ο οποίος, αντί να πληροφορείται αντικειμενικά τα τεκταινόμενα, χειραγωγείται κατά τρόπο άθλιο.
Αλλά η δημοσιογραφική εξειδίκευση στα ειδησεογραφικά δελτία των καναλιών εμπλουτίζεται και από άλλους διαστρεβλωτές μάλλον παρά διαφωτιστές των ειδήσεων, όπως π.χ. κάποιοι που αμείβονται από τραπεζίτες γιά να προβάλλουν τις θέσεις των Τραπεζών, από λογιστές, συνδικαλιστές, κομματικούς διατεταγμένης υπηρεσίας, διεθνολόγους, οικονομολόγους,εργατολόγους και πάσης φύσεως "ξερόλες", ώστε να δημιουργείται πλήρης σύγχυση, παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ώστε να εξυπηρετούνται απολύτως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει καμμία άποψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου